Zaloguj się
Login:
Hasło:

Piece konwekcyjno-parowe

Strona główna -> Artykuły -> Piece konwekcyjno-parowe

Piece konwekcyjno-parowe
Coraz bardziej popularnym rozwiązaniem, stosowanym w lokalach gastronomicznych, są piece konwekcyjno-parowe, które są świetną alternatywą do tradycyjnych pieców. Dzięki różnorodnym gotowym programom oraz możliwości samodzielnego programowania, tego rodzaju piece są niezwykle łatwe w obsłudze oraz nie stwarzają problemów nawet niedoświadczonym kucharzom czy właścicielom lokali gastronomicznych. Ich ogromną zaletą jest również to, że pozwalają zaoszczędzić czas, energię oraz pieniądze, które włożyć trzeba w gotowanie posiłków dla dużej liczby osób. Ich wadą jest jednak to, że nie można jednocześnie przygotowywać dwóch potraw - jednej na parze, a drugiej w piekarniku. Tego rodzaju piece są również bardzo nieopłacalne w przypadku małej ilości dań. Niezależnie od tego na który z pieców się zdecydujemy pamiętajmy o tym, by wykorzystywać urządzenia renomowanych producentów.

Warto przeczytać

Meble do kuchni i używane w niej sprzęty powinny być kupowane i ustawiane z głową. Tylko wówczas możemy być pewni, że kuchnia będzie komfortowa podczas gotowania, jak również zachwyci nas swoją estetyką. To jedno z najważniejszych w domu po

Zobacz całość: Funkcjonalna kuchnia w domu
Pomieszczenie gastronomiczne powinno być urządzone w należyty sposób. Nie tylko pod względem odpowiednich sprzętów, ale i również pod względem rozkładu przestrzennego.

Zobacz całość: Pomieszczenie gastronomiczne
Każdy marzy o idealnie urządzonej kuchni. Atrakcyjne meble to jednak nie wszystko.

Zobacz całość: Wyposażenie kuchni
Każdy lokal gastronomiczny powinien posiadać dobrze wyposażoną kuchnię restauracyjną, aby móc obsługiwać swoich klientów na możliwie najwyższym poziomie.

Zobacz całość: Meble w kuchni restauracyjnej